Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για επενδυτικά σχέδια λόγω απολιγνιτοποίησης

ΔΕΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ερώτηση με θέμα: «Η μία μετά την άλλη εταιρίες, που είχαν αναγγείλει μεγάλα επενδυτικά σχέδια ενόψει απολιγνιτοποίησης, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους», κατέθεσαν πέντε Βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, ύστερα από πρωτοβουλία της βουλεύτριας Φλώρινας και γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Πέτης Πέρκα προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι “πέντε χρόνια έχουν περάσει από την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης και παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, η πραγματικότητα δυστυχώς διαψεύδει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης”.
Συγκεκριμένα, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί “πόσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης μέχρι σήμερα; Πόσες οφείλονται στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και στο ειδικό καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου; Από τις 16 εμβληματικές επενδύσεις του ΣΔΑΜ πόσες προχωράνε; Έχει ξεκινήσει η αδειοδοτική διαδικασία για κάποια από τις εμβληματικές επενδύσεις;”.
Ακόμα, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς διερωτώνται “Μετά από τόσες ανακοινώσεις γιατί το επενδυτικό σχέδιο της Advent Technologies δεν μπορούσε να ενταχθεί; Είχαν ελεγχθεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις;
Ποια είναι η εξέλιξη των επενδυτικών σχεδίων της Sunlight και της Wonderplant;”. Τέλος, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να μάθουν “Πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε το θεσμικό πλαίσιο για το πράσινο υδρογόνο; Σε ποια ειδική κατηγορία περιβαλλοντικής αδειοδότησης εντάσσονται οι εγκαταστάσεις υδρογόνου και τα συνοδά έργα αυτών; Ποιες είναι οι χρήσεις γης περιοχών που μπορούν να υποδεχτούν αυτές τις εγκαταστάσεις και σύμφωνα με ποιους βαθμούς όχλησης καταγράφονται;”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.