Header Ads

Κοζάνη: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Σερβίων- Βελβεντού

2-3-scaled

Ξεκίνησε τη λειτουργεία του, το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) Σερβίων-Βελβεντού, το οποίο βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Τοπικής Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Σερβίων και Βελβεντού, της ΔΙΑΔΥΜΑ, κοντά  στη Διασταύρωση της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας, προς Βελβεντό.

Το δίκτυο των εγκαταστάσεων για την επαναχρησιμοποίηση στη Δυτική Μακεδονία επεκτείνεται με την προσθήκη του Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Σερβίων – Βελβεντού, έχοντας σκοπό,  την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίησή τους.

Η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, ενώ μέσα από τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα είναι διασυνδεδεμένo με τις λοιπές εγκαταστάσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία λειτουργούν ήδη, με μεγάλη επιτυχία, τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, στις περιοχές: Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Αμυνταίου. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί και το αντίστοιχο Κέντρο στη Σιάτιστα, υπό κατασκευή βρίσκεται στην Εορδαία και μελλοντικά θα δημιουργηθεί και στην Κοζάνη.

Το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, περιλαμβάνει έναν κλειστό χώρο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν υλικά όπως βιβλία, οικιακά σκεύη, Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαλιά, παιχνίδια κ.ά., σε καλή κατάσταση, χωρίς κόστος.

Το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 με 15:00.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.