Header Ads

“Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

aiani mouseio

Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης», συμμετέχει και φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, με σκοπό να αναδειχθεί η σημασία της συντήρησης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να ενημερωθεί το κοινό για την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

Η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης έχει τίτλο: «Ζωντανεύοντας τα κεραμικά: Μυστικά και τεχνικές Συντήρησης». Θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τρίτη 15, την Πέμπτη 17 και την Κυριακή, και 20 Οκτωβρίου 2024.

Τις δύο πρώτες ημέρες, Τρίτη 15 και 17 Πέμπτη Οκτωβρίου θα ανοίξει το Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής για την Εκπαιδευτική κοινότητα και θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των σχολείων που ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης – πρόσκλησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων. 

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 13:00, το Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου θα παραμείνει ανοιχτό για να υποδεχθεί το ευρύ κοινό.

Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων συντηρητών αρχαιοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις τεχνικές καθαρισμού και αποκατάστασης κεραμικών ευρημάτων, επεμβαίνοντας σε αντικείμενα που φέρουν τα σημάδια του χρόνου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.