Header Ads

Δ. Μακεδονία: ΚΚΕ – “Όταν η εξαθλίωση του λαού βαφτίζεται “σωτηρία”

κκε

«Η λύση «πακέτο» για τις τηλεθερμάνσεις, στην οποία ανακοινώθηκε ότι καταλήγουν κυβέρνηση, ΔΕΗ Α.Ε., περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου έρχεται να θωρακίσει την κερδοφορία της ΔΕΗ Α.Ε. σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και συνολικά του λαού».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως η συμφωνία «Προβλέπει σε πρώτη φάση, μέχρι το κλείσιμο των ΑΗΣ, αυξήσεις για τους καταναλωτές τουλάχιστον 35% στην Κοζάνη και 70-80% στην Πτολεμαΐδα, με τάση για μεγαλύτερες αυξήσεις καθώς θα εξαρτάται και από το εμπόριο ρύπων.

Μετά το κλείσιμο των ΑΗΣ οι τιμές θα εκτιναχθούν περαιτέρω». Επίσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «επιδοτείται σκανδαλωδώς η ΔΕΗ Α.Ε. για τα δήθεν χρέη των τηλεθερμάνσεων, τα οποία δημιούργησε η ίδια για τον εαυτό της, με την επιλογή των ηλεκτρολέβητων για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας».

Σημειώνει επίσης ότι «τα 2/3 των χρεών της ΔΕΤΗΠ (107 εκατομμυρίων ευρώ) θα πληρωθούν από διάφορα ταμεία (Τοπικός πόρος, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για έργα και τις λαϊκές ανάγκες.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αναφέρει ότι  «Όσοι ευθύνονται για το σημείο που φτάσαμε, όσοι στήριξαν την στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης, της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης μέσα από τις δημοτικές επιχειρήσεις, έρχονται τώρα ως «σωτήρες» να προτείνουν ένα σχέδιο στήριξης της ΔΕΗ Α.Ε. σε βάρος του λαού».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.