Header Ads

Κοζάνη: Ν. Παπαθανάσης – “Οι νέοι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της περιοχής”

462538273_8182741161830192_8557451801854604518_n

Με στόχο να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να τους δοθεί η ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση  πραγματοποιείται αυτήν την ώρα εκδήλωση του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην Κοζάνη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάσης.

Στην εκδήλωση  που διοργανώνει η ΕΥΔΑΜ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι νέοι συζητούν τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον τους, στους τομείς της απασχόλησης, της νεανικής επιχειρηματικότητας και της πράσινης ανάπτυξης ενώ παράλληλα ενημερώνονται για  το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Σε δηλώσεις του ο κ Νίκος Παπαθανάσης αλλά και στην διάρκεια του χαιρετισμού του απευθυνόμενος στους νέους τους παρότρυνε  έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της περιοχής,  και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι το μεγάλο όπλο για την μετάβαση“. 

Ο Υπουργός επανέλαβε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για 800 επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία και θα δημιουργήσουν σχεδόν 3.000 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως σημείωσε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από νέους της ευρύτερης περιοχής αλλά και φοιτητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση που τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπρόσωπους του Προγράμματος για τη Δίκαιη Μετάβαση για το αντικείμενό του, να εξοικειωθούν με την ορολογία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε Εργαστήρια Δημιουργίας Ιδεών, ανταλλάσσοντας ιδέες και εντοπίζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης γύρω από τα σύγχρονα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, πράσινης καινοτομίας και οικονομίας σε τοπικό επίπεδο. 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;»,  με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.