Header Ads

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η συμφωνία για την Τηλεθέρμανση

τηλεθέρμανση

Στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, για έγκριση έρχεται σήμερα Τετάρτη 16.10.2024, το κείμενο της συμφωνίας, για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας, ΔΕΗ και των δήμων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου.

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αλλά και τους όρους για τη ρύθμιση των χρεών των δημοτικών επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο Κοβεντάρειο, με το θέμα να κρίνεται κατεπείγον προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης και άμεσα, μετά την έγκριση της συμφωνίας, από αύριο (Πέμπτη 17.10.2024) κιόλας να ξεκινήσει η προθέρμανση του δικτύου, για την παροχή θερμικής ενέργειας στους καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ αύριο Πέμπτη 17.10.2024 αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας και την Παρασκευή 18.10.2024 το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, προκειμένου να εγκρίνουν τη συμφωνία. Η ΔΕΗ περιμένει την έγκριση της συμφωνίας από τα δημοτικά συμβούλια, προκειμένου να ξεκινήσει την τροφοδοσία με θερμική ενέργεια του συστήματος της τηλεθέρμανσης.

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις απο Σωματεία

Παράλληλα την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα που θα συζητιέται στα Δημοτικά συμβούλια Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, η συμφωνία -πακέτο για τη λειτουργεία των τηλεθερμάνσεων, αποφάσισαν σε σύσκεψή τους έντεκα σωματεία και φορείς της Κοζάνης.

Διεκδικούν την απρόσκοπτη παροχή τηλεθέρμανσης σε όλους τους κατοίκους της Κοζάνης,  χωρίς καμία αύξηση στην τιμή της. Τη διαγραφή των χρεών των τηλεθερμάνσεων προς την ΔΕΗ Α.Ε.  Την έγκριση έκτακτου κονδυλίου από το κράτος, προς τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. Την επέκταση του δικτύου και σε χωριά του Δήμου Κοζάνης. Επιπλέον επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών στους κατοίκους των χωριών. Και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Επίσης, προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή του αγώνα, για το θέμα της τηλεθέρμανσης, ο Πανελλήνιος σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΔΕΗ, καλεί τους φορείς της Εορδαίας σε σύσκεψη την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.