Header Ads

Κοζάνη- Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων: Ένα αγωνιστικό γεγονός που κόβει την ανάσα

ll

Η Κοζάνη φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων, στο αγώνισμα της αναρρίχησης τύπου Boulder, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Το πρωτάθλημα φιλοξενεί 130 νέους αθλητές κάτω των 14 ετών από επτά χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Τουρκία και Σερβία. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν στο συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης τύπου Boulder, προσφέροντας στο κοινό της Κοζάνης ένα αξέχαστο θέαμα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Τσαβδαρίδη, Έφορο Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας,  η αναρρίχηση Boulder, ένα άθλημα που συνδυάζει δύναμη, ευελιξία και στρατηγική, θα δώσει την ευκαιρία στους νέους αθλητές να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε σύντομες, εντατικές διαδρομές χωρίς σχοινιά. Ωστόσο, όπως είπε, στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη χώρων και υποδομών.

“Βρισκόμαστε σε νηπιακή κατάσταση, πρέπει να βελτιώσουμε τους χώρους μας, για να είμαστε ανταγωνιστικοί με το εξωτερικό”, κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το ταλέντο των νέων αθλητών και να προωθηθεί το άθλημα της αναρρίχησης στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.