Tα καζάνια της Πτολεμαΐδας έχουν πάρει φωτιά για την παραγωγή τσίπουρου.
Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην ευρύτερη περιοχή περίπου δέκα μέρες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η περίοδος αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.
Πρόκειται για μία ιεροτελεστία για τους οινοποιούς, η οποία προϋποθέτει δυνατή φωτιά, ξύλο για το ανακάτεμα και τα γράδα- αλκοολόμετρα.
Φέτος, η ποσότητα είναι πεσμένη αλλά η ποιότητα είναι πολύ ανεβασμένη τονίζει ο Στέργιος Οικονομάκης, ιδιοκτήτης ρακοκάζανου στην περιοχή.
Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου
www.ertnews.gr
Η συνέχεια εδώ