Header Ads

“24h of Innovation”- Διαγωνισμός για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Με αντίπαλο τον χρόνο διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες στο “24h of Innovation”, που πραγματοποιείται στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη.

Με εγγενή περιέργεια ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης παρακολουθεί και μεταφέρει τα τεκταινόμενα από τον διαγωνισμό, ο οποίος φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 

Ασκήσεις επί του πεδίου αποτελεί η πρόκληση προς τους συμμετέχοντες να συντάξουν και να καταθέσουν βιώσιμες λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα ή στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, όπως εξηγεί ο Νικόλαος Ντάβος, διαχειριστής cluster βιοοικονομίας και περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφέρει ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση στην Ελλάδα και αφορά τις προκλήσεις που κατέθεσαν 18 επιχειρηματίες, σε 18 ομάδες εργασίας των οκτώ έως δώδεκα ατόμων, ζητώντας λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τους.  

150 – 200 φοιτητές, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμβουλοι και καλλιτέχνες με γνωστικό αντικείμενο από ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων, αναλύουν δεδομένα, συγκρίνουν και σχεδιάζουν τις βέλτιστες λύσεις.

Πρόκειται για ένα γεγονός που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και προς αυτό απευθύνθηκε ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις για να καταθέσουν τις δικές τους προκλήσεις, όπως λέει ο κ. Ντάβος.

Ενδεικτικά οι τυροκόμοι ζητούν λύσεις για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους περιβαλλοντικά βιώσιμες, ενώ το πρόγραμμα “Τριήρης”, το οποίο αφορά σε μια «κοιλάδα υδρογόνου» της MOTOR OIL ζητά από τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν σημεία στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν μονάδες υδρογόνου στην περιοχή και με ποια κριτήρια π.χ. θα επιλεγούν αυτές.

Ένα πανευρωπαϊκό Event που ξεκίνησε από την Γαλλία εκτελείται παράλληλα στην Φινλανδία και στην Ισπανία. Μια διασύνδεση μεταξύ νέων και επιχειρηματιών, που αναμένεται να έχει απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως πόσοι νέοι βρήκαν εργασία, εντάχθηκαν σε  κάποιο πρόγραμμα ή ξεκίνησαν ένα μεταπτυχιακό.

Έτσι, θα μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, να αξιοποιήσουν τα πτυχία και τις γνώσεις τους, με σημαντικότερο το γεγονός ότι θα μείνουν και θα προσφέρουν στον τόπο τους. Αυτό βεβαίως απαιτεί μια πολυεπίπεδη εκπαίδευση που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι απόφοιτοι από τα ΑΕΙ, κάτι που θεωρείτο αναπόσπαστο τμήμα της παιδείας π.χ. στην σχολή του Πλάτωνα ή του Αριστοτέλη. Η εξειδίκευση στην σύγχρονη εποχή προσφέρει γνώση σε συγκεκριμένους τομείς αλλά ψήγματα γενικότερης γνώσεως. Η λέξη πανεπιστήμων έχασε το νόημα της. Ως εκ τούτου δεν θα αποτελέσει έκπληξη, εάν δεν είναι ήδη αναπόφευκτο, η ανθρώπινη νοημοσύνη να αντικατασταθεί από την τεχνητή.   

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.