Header Ads

Σ. Κωνσταντινίδης: Θετική εξέλιξη η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην Κοζάνη

ΣΤΑΘΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην Κοζάνη, από τα 22 συνολικά στη χώρα, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που θα αναβαθμίσει το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον τόπο. Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, στην ομιλία του στη βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς των 22 πρότυπων δημόσιων σχολείων από το Ίδρυμα Ωνάση στο Ελληνικό Δημόσιο. Για το λόγο αυτό, είπε, παρά τις οποίες δυσκολίες μπορεί να συνεπάγεται κάθε αλλαγή, θα πρέπει να αγκαλιαστούν και να υποστηριχθούν.

Κατέκρινε τη στάση κομμάτων που είτε καταψήφισαν, είτε ενώ διαφωνούσαν τελικά υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Ανέφερε ότι μέσα από μία δωρεά ύψους 160.000.000 ευρώ εκσυγχρονίζονται 22 δημόσιες δομές, που θα συγκρίνονται σε επίπεδο με ιδιωτικά σχολεία, θα είναι προσβάσιμες σε παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών περιοχών με ευαλωτότητες και σε παιδιά της ελληνικής περιφέρειας, θα λειτουργήσουν ως πρότυπα και θα αποτελέσουν τον οδηγό για την αναβάθμιση και των άλλων εκπαιδευτικών μονάδων.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως, από την αρχή συντασσόμενος με το αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων, για τη διασφάλιση των θέσεων των καθηγητών και μαθητών, ζήτησε την εναρμόνιση του πλαισίου των Ωνάσειων με τα ήδη λειτουργούντα Πρότυπα Σχολεία

Έκανε λόγο για ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στο εύλογο αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων και υπενθύμισε ότι κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η Υφυπουργός κα Μάκρη προανήγγειλε αυτές τις προσαρμογές.

Έτσι, όπως ανέφερε:  Εισάγεται κριτήριο εντοπιότητας για τους μαθητές της περιοχής σε ποσοστό 40% έως 60%. Διευκολύνεται η εισαγωγή στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για τα μικρότερα αδέλφια μαθητών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία. Ρυθμίζεται η παραμονή εκπαιδευτικών και υποδιευθυντών στις θέσεις τους για δύο χρόνια και τους παρέχεται η δυνατότητα να παραμείνουν εκεί μετά την παρακολούθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.