Header Ads

Κοζάνη: 3η Γιορτή πράσου στην Άνω Κώμη με παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά φαγητά

Screenshot_13

Για τρίτη χρόνια, πραγματοποιείται σήμερα στην Άνω Κώμη Κοζάνης, η Γιορτή Πράσου. Η περιοχή φημίζεται για την καλλιέργεια πράσου, αλλά και την ποιότητα και τη γεύση του.

Σήμερα λοιπόν το πράσο είχε την τιμητική του, και εδέσματα με αυτό ως βασικό συστατικό έκλεψαν την παράσταση, όπως πρασόπιτα, πρασοκεφτέδες, πρασοτηγανιά, πρασόσουπα και πολλά άλλα.

«Έχει γίνει θεσμός, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο χωριό μας, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία οι οποίοι καλλιεργούν πράσα, συνεχίζεται αυτό από γενιά σε γενιά. Τα χώματα μας βοηθούν, τα νερά μας βοηθούν», όπως είπε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Πάρης Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρος πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Άνω Κώμης.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.