
Νέο όχι από τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη σε 13η σύνταξη.
Για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παροχής 13ης σύνταξης, ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εμφανίστηκε κάθετος, κλείνοντας κάθε ενδεχόμενο παροχής.
«Η 13η σύνταξη με τους όρους που τους αντιλαμβάνεται ο κόσμος δεν είναι πάνω στο τραπέζι. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των συνταξιούχων, έχουμε αυξήσει τις συντάξεις, οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε στοχευμένα όπως με αυτά τα μέτρα. Η παροχή 13η σύνταξης ή 13ου μισθού απαιτεί 8 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν αλλά και να υπήρχαν θα ήταν λάθος να διοχετευτούν εκεί. Οφείλει μία κυβέρνηση να προτεραιοποιεί τις ανάγκες μιας κοινωνίας με όρους εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς».
Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης λέει νέο όχι στην παροχή 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και εμμένει στην απόφασή της για στήριξη με το επίδομα των 250 ευρώ κάθε Νοέμβριο.
Σενάρια θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να επεξεργάζεται σχέδιο για την παροχή νέου κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου, στους ίδιους δικαιούχους αυτή τη φορά ένα μήνα μετά, τα Χριστούγεννα. Σε κάθε περίπτωση, τις ανακοινώσεις θα την κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.